versenykiírás

Médiapartnerek

Zalai Hírlap

Lovasnemzet

Pegazus

Helikon Rádió, Keszthely

Keszthely TV

előzetes

tudósítás


Emlékverseny és ünnepség Magyar Imre tiszteletére

 
A már hagyományos keszthelyi régiós díjlovagló bajnokságot az idén 8. alkalommal, augusztus 13-án rendezte meg a Pannon Egyetem Georgikon Kara. A versenyt ez évben a 100 éve született örökös díjlovagló bajnokunk, az egyetemi lovas szakosztály egykori vezetője tiszteletére, Magyar Imre emlékversenyként rendeztük meg.

 

 

Az eseményt az időjárás is kegyeibe fogadta. A verőfényes napsütésben, a vidéki díjlovagló versenyeken szokásosnál nagyobb közönség a délelőtti órákban először a Póniklubos, utánpótlás versenyszámokat, majd az E8 és A3 programokat láthatta. A kiváló rendezésnek köszönhetően, a tervezettnek megfelelően, 11 órakor került sor Magyar Imre emléktáblájának avatására, melynek keretében először a házigazda képviseletében Dr. Husvéth Ferenc professzor mondott köszöntőt. Beszédében elsősorban Imre bácsi keszthelyi munkásságát méltatta. Ezt követően Győrffy-Villám András szeretetteljes beszédében bemutatta a kiváló lovasember munkásságát, sikereit. A csodálatos lovas eredmények mellett Imre bácsi egyik nagy érdemeként említette, hogy másik örökös magyar bajnokunk, a nemzetközi hírű mesteredző, Dallos Gyula is Őt látva kezdett a díjlovas sporttal foglalkozni. Az emléktáblát Imre bácsi lánya, Wágenhofferné Magyar Ágnes avatta fel. Az ünnepségen részt vett Magyar Imre családja, barátai és tisztelői. A meghitt esemény után lovas bemutatók következtek. Elsőként az Egyetem ménesgazda szakos hallgatói Tara Cintia, Ondrik Hajnalka, Borbás Melitta, Tóth Kitti, Szűcs Ádám és a 12 éves Babos Gréta mutattak be egy hat lovas karüsszelt, a jól sikerült műsort a lovak és lóerők versenye követte sor. A közönség nagy örömére lovasok és motorosok küzdöttek meg egymással egy szimultán szlalom verseny keretében. A párosok közül legtöbbször a lóerők diadalmaskodtak, a végén azonban fordult a kocka, a tavalyi év Zala megyei díjugrató kezdőlovas bajnoka Novinszky Petra Csillag nevű lovával legyőzte motoros párját megmentve ezzel a lovasok becsületét. Az izgalmas versengést Csontó Zoltán és a Lovasélet Iskola színvonalas szabadidomító bemutatója követte, mely méltán érdemelte ki a közönség nagy elismerését. A bemutatók után ismét a díjlovasoké lett a főszerep, az A7 program, majd a könnyű és középosztályú versenyszámokra került sor, melynek során a versenyzők magas színvonalú tudásukkal kápráztatták el a legkitartóbb nézőket.

Ezzel az ünnepélyes eseménnyel szeretnénk megköszönni Imre bácsinak a keszthelyi éveket. Az emléktábla és a terveink szerint az elkövetkezendő években is megrendezésre kerülő Magyar Imre emlékverseny pedig tegye Őt halhatatlanná és példaképpé a jelen és a jövő lovasai számára!

Dr. Bartos Ádám

a verseny főszervezője

Eredmények:

F2 futószáras program

Borzai Melitta DÉVA GIDRÁN BOMBÁZÓ

János Lovarda, Gyenesdiás

D1

Wasche Ramóna PASA Hévizi LK
Pintér Bálint ISTAFAN IZGALMAS Egyéni induló
Pordán Gréta DÉVA GIDRÁN BOMBÁZÓ

János Lovarda

C2

Pordán Gréta DÉVA GIDRÁN BOMBÁZÓ János Lovarda
Vaszkó Eszter SZÉPLAK RÉKA

János Lovarda

E8

Kapcsándi Judit Petra LUCIFER Georgikon Tanüzem
Fellner Katalin KALANDOR Georgikon Tanüzem
Dallos Viktória YMKJE YLSE

Georgikon Tanüzem

A3

Pölöskei Tamara LOBOGÓ Vadászudvar Kft.
Érdi Gabriella ZARIB P Kinizsi LK Klára-p.
Kerecsényi Lili DALLAM

Nagyvázsonyi Lovas Klub

A5

Hock Zsófia CADILLAC (E.CONVERSANO JUNIOR) Nagyvázsonyi Lovas Klub
Laborfalvi Réka Katalin CSILLAG Hévíz LK
Pölöskei Tamara LOBOGÓ

Vadászudvar Kft.

L3

Felföldi Attila ÕNAGYSÁGA Hévíz LK
Hock Zsófia CADILLAC (E.CONVERSANO JUNIOR) Nagyvázsonyi Lovas Klub
Kerecsényi Lili DALLAM

Nagyvázsonyi Lovas Klub

Licence szerző versenyszám

Csercsa Sándor FAVORY FIGURA Magyar Imre Díjlovagló Egyesület
Kádár Ildikó GOMEZ Debreceni LA Közh. Nonprofit KFt.
Pintérné Molnár Szilvia ISTAFAN IZGALMAS

MLK Petöfi LK Söpte

LM2

Pintérné Molnár Szilvia VÁNDOR MLK Petöfi LK Söpte
Felföldi Attila ÕNAGYSÁGA Hévíz LK
Kádár Ildikó GOMEZ

Debreceni LA Közh. Nonprofit KFt.

 

 

Támogatóink

Pannon Egyetem Georgikon Kar

Eurohorse Kovács Lovasbolt Kft.

Lovasok.hu

Helikon Kastélymúzeum, Keszthely

Gadácsi Autóház Kft.

Gázfröccs motorostalálkozó szervezői