A Covid 19 miatt kialakult bizonytalan helyzet miatt a 2021. áprilisi vizsgaidőszak egy héttel későbbre tolódik, remélve, hogy akkor már nagy biztonsággal meg tudjuk rendezni a vizsgákat.
Az új vizsgaidőszak április 12-től 19-ig tart, az írásbeli vizsga időpontja április 17.

A vizsgák lebonyolítását a mindenkori rendelkezéseknek megfelelően tudjuk megszervezni, így sajnos ez az időpont is változhat.

Origó kétnyelvű vizsgák

Origo logoAz Origó államilag elismert, kétnyelvű vizsgarendszer, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott, diplomakiváltáshoz és munkavállaláshoz egyaránt megfelelő. Vizsgarendszerének vizsgahely-hálózatában több mint 60 helyen szerezhető nyelvvizsga-bizonyítvány. Egyedülálló módon mind a 12 hónapban, hazánkban a legtöbb idegen nyelvből kínál vizsgalehetőséget. Az Origó vizsgarendszer megbízhatóságának, a vizsgaalkalmak gyakoriságának köszönhetően a cég 2015-ben visszaszerezte piacvezető szerepét.Az ország legrégebbi és legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkező intézményeként küldetésének tekinti a hiteles nyelvtudás-mérés értékeinek megőrzését. Stratégiai célkitűzése, hogy vizsgaközpontként megőrizze piacvezető pozícióját, valamint folyamatosan megújulva, innovatív módszerek kifejlesztésével szolgálja vizsgázóit.

Az ELTE ONYC általános nyelvi anyagú, kétnyelvű nyelvvizsgarendszere keretében jelenleg angol, arab, beás (cigány), bolgár, cseh, dán, eszperantó, finn, francia, héber, horvát, japán, kínai, lengyel, lovári (cigány), német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, szerb, szlovák, szlovén, török, újgörög élő idegen nyelvekből, valamint latin és ógörög nyelvből lehet államilag elismert nyelvvizsgát tenni. Nyelvvizsgarendszerünk követelményei - az akkreditációs előírásokon túl - igazodnak a Nyelvvizsgáztatók Európai Szövetsége (ALTE) által alkalmazott és az Európa Tanács "Közös európai keretrendszer"-ében kidolgozott szempontokhoz. Vizsgázni az alábbi szinteken lehet:

  • B1 (alapfok)
  • B2 (középfok)
  • C1 (felsőfok)

Az ELTE Origó Nyelvi Centrum szintező típusú, moduláris jellegű, általános nyelvi anyagú, kétnyelvű vizsgákat szervez. A vizsgák típusuk szerint szintező vizsgák, mert az idegen nyelv tananyagától, tanítási módszereitől, tantervétől és a ráfordított tanulási időtől függetlenül egységes követelményrendszer szerint, komplex módon mérik a nyelvtudást.

Az ELTE ONYC nyelvvizsgarendszere moduláris jellegű, azaz B1, B2 és C1 szinten a nyelvvizsga fokonként 3 típusban ('Szóbeli', 'Írásbeli' és 'Komplex') tehető le.

A 'Szóbeli' típus mindhárom fokon azt jelenti, hogy a vizsgázó "beszédértés + beszédkészség" mérésére szolgáló feladatokból vizsgázik.

Az 'Írásbeli' típus mindhárom fokon azt jelenti, hogy a vizsgázó "íráskészség + olvasott szöveg értése" mérésére szolgáló feladatokat old meg nyomtatott szótár segítségével, közép- és felsőfokon közvetítés feladatot idegen nyelvről magyarra, illetve felsőfokon közvetítés feladatot magyarról idegen nyelvre.

A 'Komplex' típus mindhárom fokon azt jelenti, hogy a vizsgázó mind a négy készség (beszédértés, beszédkészség, íráskészség, olvasott szöveg értése) mérésére szolgáló feladatokat old meg. Mindegyik vizsgatípuson mérjük, az ötödik, az ún. közvetítő készséget is. A vizsga mindegyik típusban és mindhárom fokon akkor sikeres, ha a jelölt a feladatokat legalább 60%-os eredménnyel oldja meg. A sikeres vizsga feltétele továbbá egyes nyelvi készségenként a 40 %-os teljesítményminimum elérése. 60% alatti összteljesítmény, ill. a készségenkénti 40 %-os teljesítményminimum el nem érése esetén az értesítőben a "nem felelt meg" minősítés szerepel.

Az kétnyelvű rendszerben a 'Szóbeli' típusú vizsgák (bizottság előtti rész) körülbelüli időtartama: B1 szinten 10 perc, B2 szinten 15 perc, C1 szinten 20 perc. A laborfeladat megoldására kb. 20 perc áll rendelkezésre. Az 'Írásbeli' típusú vizsgák időtartama: B1 szinten 1 óra; B2 szinten 3 óra; C1 szinten 4 óra.

2020. szeptember 1-től a pótjelentkezés díja 6.900.-

2020. szeptember 1-től a halasztási kérelem díja 7.000.-

Szóbeli vizsgát angol és német nyelvből szervezünk, egyéb nyelvekből az írásbeli vizsgát kis létszám esetén is megszervezzük. Angol és német nyelv kivételével más nyelvekből nincs lehetőségünk a szóbeli nyelvvizsga lebonyolítására, ezért az ilyen jelentkezéseket automatikusan a budapesti vizsgaközpontnak irányítjuk át, amennyiben nincs ettől eltérő kérés!

Bővebb információ a nyelvvizsgaközpont honlapján található.Kapcsolat

 szie keszthely

8360, Keszthely
Festetics út 7.
8-9. emelet
Tel.: (+36)83/545-286
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.