KIT Szakmai Nyelvoktatási és Vizsgaközpont

Akkreditált nyelvvizsgahelye

Vizsgarendszer Akkr. határozat: AK-XVII/1/2002 és SZIF-XVII/2/2008

KITEX Idegenforgalmi Szaknyelvi Vizsga

KITEX Kereskedelmi Szaknyelvi Vizsga

A KITEX szaknyelvi vizsgát azoknak az idegenforgalomban, illetve kereskedelemben tanulók és dolgozók számára ajánljuk, akiknél a diploma megszerzésének vagy a munkakör betöltésének feltétele az államilag elismert szaknyelvi nyelvvizsga, illetve alap-, közép- vagy felsőszintű nyelvismeret szükséges a szakma sikeresebb gyakorlásához.

A vizsga nyelve: angol vagy német

Vizsgaszint: alapfok (B1), középfok (B2) és felsőfok (C1).

A vizsga lehet szóbeli, írásbeli és komplex.

Az egyes vizsgarészekre külön is lehet jelentkezni. Komplex vizsgára jelentkezés esetében a sikeres részvizsgáról bizonyítványt bocsátunk ki, a másik részvizsga sikertelensége ellenére is.

A vizsga egynyelvű: közvetítőkészséget (fordítás, tolmácsolás) nem mér.

A vizsgadíj befizethető bankkártyával vagy banki átutalással.

Bankszámlaszám:  FHB 18203332-06013876-40010017

Jelentkezés

A KITEX Kereskedelmi Szaknyelvi Vizsgára vagy a KITEX Idegenforgalmi Szaknyelvi Vizsgára jelentkezni a KIT Szakmai Nyelvoktatási és Vizsgaközpont internetes címén - www.kitex.hu - lehet bármelyik vizsgahelyre. A jelentkezés online történik.

A vizsgára az jelentkezhet, aki 14. életévét betöltötte.

A fogyatékkal élőknek speciális kérésüket a jelentkezéskor írásban, a megfelelő igazolások csatolásával kell eljuttatni a vizsgaközpontba. Az igazolásról a www.kitex.hu honlapon található információ.

Értesítés a vizsga időpontjáról és helyéről

A vizsga időpontjáról és helyéről legalább 12 nappal a vizsgát megelőzően saját online vizsgázói felületén tájékozódhat a vizsgázó.

Eredmények közzététele, megtekintés

A vizsgák letétele és értékelése után az eredmények elektronikus úton lekérdezhetőek 30 napon belül a vizsga letétele után, előre közölt időpontban a Vizsgaközpont honlapján, a vizsgázó online felületén.

A vizsgázó minden írásban teljesített nyelvvizsga feladatát a feladatok megoldásával és az értékelési útmutatóval egyetemben, valamint szóbeli teljesítményének értékelését megtekintheti a Vizsgaközpontban, és saját megoldásairól kézzel másolatot készíthet. Kiskorú vizsgázók esetében a szülő, illetve gondviselő is megtekintheti a dolgozatot. A megtekintéskor szaktanárok ingyenes konzultációt biztosítanak.

A megtekintés a Vizsgaközpont által meghatározott és közölt időtartamon belül online regisztrációt követően zajlik.

Bővebb információk:

KIT Szakmai Nyelvoktatási és Vizsgaközpont
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.kitex.hu

Az aktuális vizsgadíjakról a https://www.kitex.hu/vizsga-informaciok/nyelvvizsga-dijak-angol-nemet.html oldalon, a vizsgaidőpontokról pedig a https://www.kitex.hu/vizsga-informaciok/vizsganaptar oldalon tájékozódhat.Kapcsolat

Georgikon

PE Georgikon Kar Idegennyelvi Lektorátus

8360, Keszthely
Festetics út 7.
8-9. emelet
Tel.: (+36)83/545-286
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.