A jelentkezéshez fontos tudni: A vizsgadíj befizetését igazoló átutalási bizonylatot a jelentkezési határidőig fel kell tölteni a jelentkezési felület erre szolgáló részére vagy e-mailben el kell juttatni a vizsgahelyre. Ennek hiányában a jelentkezés érvénytelen.

vizsgadíj számlázásával kapcsolatos kéréseiket (pl. kért, de még nem kapott; nem kért, de mégis kérne; elhagyta és másolat kér; nem kapta meg postán, stb.) mostantól közvetlenül a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldhetik.

 

BME nyelvvizsga

A BME Nyelvvizsgaközpont általános egynyelvű vizsgalehetőségei. A nyelvvizsgákat három szinten lehet letenni:

 • B1 – alapfok
 • B2 – középfok
 • C1 – felsőfok

A három szinten 5 nyelvből lehet nyelvvizsgát tenni (Keszthelyen csak angol és német nyelvből tudunk szóbeli nyelvvizsgát szervezni):

 • angol, német, olasz, spanyol, francia

A nyelvvizsga akkor sikeres, ha az elérhető összpontszám legalább 60%-át teljesíted úgy, hogy emellett valamennyi készségnél (szóbelinél beszédkészség és hallás utáni értés, írásbelinél íráskészség, olvasott szöveg értése) a maximális pontszám legalább 40%-át is eléred.

A vizsgák tartalmáról itt olvashatsz bővebben.
A vizsgaidőpontokról itt tájékozódhatsz.
A vizsgák menetét itt találod.
A vizsgaszabályzatot itt olvashatod.
Egyedi eljárásról itt olvashatsz.
Felülvizsgálatról, a megtekintés szabályairól itt tájékozódhatsz.
A Központ honlapján találsz minta-feladatsort.

Jelentkezés

 BME nyelvvizsga a budapesti nyelvvizsgaközpontban, valamint azokon a vizsgahelyein tehető, melyek az adott időszakra vizsgát hirdetnek. Vizsgára minden 14. életévét betöltött személy jelentkezhet online a vizsgadíj befizetésével.

 • A vizsgadíjat a jelentkezés után megkapott díjbekérő alapján tudja befizetni a vizsgaközpont bankszámlájára átutalással.

  A jelentkezés beadásával egyidejűleg pénzügyi kötelezettség keletkezik, ennek megfelelően a jelentkezés beadásával egyidőben elkészül a vizsga díjára vonatkozó számla, másnéven díjbekérő.


  A díjbekérőnek egyedi sorszáma van, melyet utaláskor a közlemény rovatban fel kell tüntetni az ötjegyű online kóddal együtt.

  A befizetésre felhívó értesítésben ez a két azonosító szám szerepel. Ebből derül ki, hogy melyik számlaszámra milyen összeget és milyen megjegyzéssel kell elutalni.

 • A vizsgadíj befizetését igazoló átutalási bizonylatot a jelentkezési határidőig fel kell tölteni a jelentkezési felület erre szolgáló részére vagy el kell juttatni a vizsgahelyre. Ennek hiányában a jelentkezés érvénytelen.

   

 • A vizsgadíjat a BME Vizsgaközpont számlájára, az eljárási díjat pedig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) számlájára kell befizetni.

  MATE szlaszáma: 11784009-22234780-00000000, közleménybe: vizsgázó neve, 90R020702 Georgikon Campus

Online jelentkezés

Kiértesítés

 • A jelentkezési időszak lezárását követően történik meg a vizsgázók beosztása a jelentkezésüknek megfelelő vizsgákra.
 • A vizsgázók legkésőbb 10 nappal az első vizsgaidőpont előtt értesítést kapnak e-mailben a beosztásról.
 • Mivel a teljes vizsgabeosztás a www.bmenyelvvizsga.bme.hu honlapon keresztül minden jelentkező számára elérhető, ezért a vizsgáról való távolmaradásért a Vizsgaközpont, ill. vizsgahelyei nem vállalnak felelősséget.

Vizsgabeosztás

Vizsgahalasztás

 • Ha a vizsgázó a számára kijelölt időpontban nem tud a vizsgán megjelenni, legkésőbb a vizsga napját megelőző 6. naptári napon írásban kérheti a vizsga elhalasztását a következő vizsgaidőszakra.

Abban az esetben, ha a vizsgázó komplex típusú vizsgára jelentkezett, csak a teljes vizsgát halaszthatja.

A következő vizsgaidőszak jelentkezési időszakában a vizsgázó köteles az eljárási díj befizetése mellett újra jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével.

 • Halasztáskor a befizetett vizsgadíj átkerül a következő vizsgaidőszakra.
 • Halasztott vizsgát lemondani, vagy további halasztással élni nem lehet.

Eredmények lekérdezése 

A vizsgabeosztásról és a vizsgaeredményekről a http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/ oldalon tájékozódhat.Kapcsolat

8360, Keszthely
Festetics út 7.

Tel.: (+36)83/545-286
E-mail: iEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.