FIGYELEM! A 2020. április vizsgaidőszakra meghirdetett orosz általános kétnyelvű középfok vizsgát technikai okok miatt a Vizsgaközpont nem rendezi meg. Orosz általános kétnyelvű középfok vizsga legközelebb várhatóan 2021. januárban lesz.

A jelentkezéshez fontos tudni: A vizsgadíj befizetését igazoló csekkszelvényt vagy átutalási bizonylatot a jelentkezési határidőig fel kell tölteni a jelentkezési felület erre szolgáló részére vagy el kell juttatni a vizsgahelyre. Ennek hiányában a jelentkezés érvénytelen.

vizsgadíj számlázásával kapcsolatos kéréseiket (pl. kért, de még nem kapott; nem kért, de mégis kérne; elhagyta és másolat kér; nem kapta meg postán, stb.) mostantól közvetlenül a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldhetik.

Nyelvtanári Ösztönző Rendszer

nyor button 180px

"Ön a sikerünk kulcsa! Jól tudjuk, hogy a stabil, biztos alapokon fekvő tudáshoz vezető út a kiváló tanárokon keresztül vezet. Legyen Ön is szakmai partnerünk. Regisztráljon az ország első nyelvvizsga- felkészítő tanári adatbázisában, hogy mindenről első kézből informálhassuk! Osztozzunk a sikerekben! BME Nyelvvizsga, ahol a tudás garancia. Fiatalos lendület, tradíció, minőség és szakmai hitelesség egy helyen."

BME nyelvvizsga

A BME Nyelvvizsgaközpontban 2000. november óta lehet általános kétnyelvű nyelvvizsgát tenni. A nyelvvizsgákat három szinten lehet letenni:

 • B1 – alapfok
 • B2 – középfok
 • C1 – felsőfok

A három szinten 7 nyelvből lehet nyelvvizsgát tenni:

 • angol, francia, holland, német, olasz, orosz, spanyol

A BME Nyelvvizsgaközpont 2013-ban a már megszokott általános kétnyelvű vizsgái mellett bevezette az általános egynyelvű vizsgalehetőséget. A nyelvvizsgákat három szinten lehet letenni:

 • B1 – alapfok
 • B2 – középfok
 • C1 – felsőfok

A három szinten 5 nyelvből lehet nyelvvizsgát tenni:

 • angol, német, olasz, spanyol, francia

A nyelvvizsga akkor sikeres, ha az elérhető összpontszám legalább 60%-át teljesíted úgy, hogy emellett valamennyi készségnél (szóbelinél beszédkészség és hallás utáni értés, írásbelinél íráskészség, olvasott szöveg értése) a maximális pontszám legalább 40%-át is eléred.

A vizsgák tartalmáról itt olvashatsz bővebben.
A vizsgák menetét itt találod.
A vizsgaszabályzatot itt olvashatod.
A Központ honlapján találsz minta-feladatsort.

Jelentkezés

 

 • BME nyelvvizsga a budapesti nyelvvizsgaközpontban, valamint azokon a vizsgahelyein tehető, melyek az adott időszakra vizsgát hirdetnek. Vizsgára minden 14. életévét betöltött személy jelentkezhet online a vizsgadíj befizetésével. A papír alapú jelentkezést csak személyes ügyintézéssel tudjuk elfogadni.
 • A vizsgadíj befizetése a vizsgaközpont bankszámlájára történő átutalással vagy a vizsgaközpont által kiadott és az ügyfélszolgálatról elvihető sárga csekken történhet.
 • A vizsgadíj befizetését igazoló csekkszelvényt vagy átutalási bizonylatot a jelentkezési határidőig fel kell tölteni a jelentkezési felület erre szolgáló részére vagy el kell juttatni a vizsgahelyre. Ennek hiányában a jelentkezés érvénytelen.
  A vizsgadíjat a BME Vizsgaközpont számlájára kell befizetni, melynek száma:

  BME számlaszáma: 10032000-01425279-00000000, közleménybe: vizsgázó neve, 338 szám

Online jelentkezés

Kiértesítés

 • A jelentkezési időszak lezárását követően történik meg a vizsgázók beosztása a jelentkezésüknek megfelelő vizsgákra.
 • A vizsgázók legkésőbb 10 nappal az első vizsgaidőpont előtt értesítést kapnak e-mailben a beosztásról.
 • Mivel a teljes vizsgabeosztás a www.bmenyelvvizsga.bme.hu honlapon keresztül minden jelentkező számára elérhető, ezért a vizsgáról való távolmaradásért a Vizsgaközpont, ill. vizsgahelyei nem vállalnak felelősséget.

Vizsgabeosztás

Vizsgahalasztás

 • Ha a vizsgázó a számára kijelölt időpontban nem tud a vizsgán megjelenni, legkésőbb a vizsga napját megelőző 6. naptári napon írásban kérheti a vizsga elhalasztását a következő vizsgaidőszakra.

Abban az esetben, ha a vizsgázó komplex típusú vizsgára jelentkezett, csak a teljes vizsgát halaszthatja.

A következő vizsgaidőszak jelentkezési időszakában a vizsgázó köteles az eljárási díj befizetése mellett újra jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével.

 • Halasztáskor a befizetett vizsgadíj átkerül a következő vizsgaidőszakra.
 • Halasztott vizsgát lemondani, vagy további halasztással élni nem lehet.

Eredmények lekérdezése 

A vizsgabeosztásról és a vizsgaeredményekről a http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/ oldalon tájékozódhat.
Kapcsolat

Georgikon

PE Georgikon Kar Idegennyelvi Lektorátus

8360, Keszthely
Festetics út 7.
8-9. emelet
Tel.: (+36)83/545-286
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.