Sajtónyilvános projektnyitó rendezvény 2019. november 6. (szerda) 15:00 óra

Keszthely TV

Vehir.hu

ZalaMédia

Facebook

 


MEGHÍVÓ

„Festetics Imre Bioinnovációs Kiválósági Központ és Stratégiai K+F+I Projektműhely”
GINOP- 2.3.2-15- 2016-00054

Lakossági fórum

A fórum témája: A biotikus- és abiotikus stresszekkel szemben ellenálló minőségi fejlődés lehetőségei a növénytudományi diszciplínák kutatási területein a csúcstechnológiákra épülő K+F infrastruktúra fejlesztés eredményeként.

A növénytudományi kutatások infrastruktúrájának megvalósuló fejlesztése a korszerű molekuláris biológiai, biotechnológiai módszerekkel megalapozott növénynemesítés révén lehetővé teszi, a növényi betegségekkel és kártevőkkel szembeni rezisztenciát magukban hordozó, szaporítóanyagok előállítását, amely az alacsony környezeti terheléssel járó új termesztéstechnológiai és növényvédelmi eljárások kidolgozásával párosulva hozzájárulnak a nagy hozzáadott értékű egészséges és helyi élelmiszerek előállításához, azok piacra jutásához.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatásból Keszthelyen megvalósuló beruházások és fejlesztések lehetőséget biztosítanak a nagy hagyományokkal rendelkező Georgikon Kar számára hogy növénytudományi kutatóbázisa és K+F eszközrendszere felzárkózhasson a XXI. század nemzetközi tudományos kiválósági műhelyektől alapvetően elvárt műszaki színvonalhoz. A fejlesztések komplex, egymásra épülő elemeket és modulokat is tartalmaznak a kutatásoknak teret biztosító épületek-, kísérleti üvegház-, kiszolgáló létesítmények felépítésétől, a mezőgazdasági jellegű gépek, automatizált berendezések, különböző K+F eszközök, kémiai analitikai műszerek, biológiai anyagvizsgálati és molekuláris genetikai eszközök beszerzéséig.

A fórumon lehetőség nyílik a kutatási programhoz kapcsolódó kérdések, észrevételek megvitatására.

A fórumot tartja: Dr. Taller János egyetemi tanár
Pannon Egyetem, Georgikon Kar Keszthely
A fórum időpontja: 2017. december 8. (péntek) 12:30
A fórum helyszíne: Keszthely, Festetics u. 7. „E” épület, a Bioinnovációs Központ II. emeleti tárgyaló

Várjuk Önöket!