Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy kiemelkedő munkavégzése elismeréséül Dr. Kovács Gyula kancellár úr Kancellári Dicséret kitüntetést adományozott Kovács Zsolt kézbesítő részére. A kitüntetés átadására 2017. december 7-én a kancellári évértékelő találkozón került sor.

Gratulálunk a kitüntetettnek!

Meghívó "Festetics Imre Bioinnovációs Kiválósági Központ és Stratégiai K+F+I Projektműhely" GINOP- 2.3.2-15-2016-00054 azonosítószámú projektet bemutató lakossági fórumára.

A fórum témája: Kutatási program bemutatása, amely a klímaváltozás nyomán fellépő káros biotikus- és abiotikus stressz tényezők hatásának csökkentésére irányul a genomikai kutatások eredményeire alapozott mezőgazdasági biotechnológiai fejlesztések és innovációk generálásával.

A fórum időpontja: 2017. december 8. (péntek) 12:30

A fórum helyszíne: Keszthely, Festetics u. 7. "E" épület, a Bioinnovációs Központ II. emeleti tárgyaló

Zsiborács Henrik a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola környezettudományok tudományágában készített: „Hűtött napelemek alkalmazásának műszaki-ökonómiai vizsgálata” című doktori (PhD) értekezésének nyilvános vitájára, melynek

Időpontja: 2017. december 12. 13:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem (119-es szoba)

Konzulens:
Dr. Pályi Béla egyetemi docens, PhD
Dr. Farkas István egyetemi tanár, DSc

ht 20171204Sok szeretettel hívunk Mindenkit az idei utolsó Táj és Ember Klubra! Az évet és a félévet is ezzel az előadással zárjuk, melyen, hallgatói kéréseknek eleget téve, KOVÁCS ANDRÁS TERMÉSZETFOTÓS mutatja be munkáját.

Előadás címe: A Vad-világom, avagy egy természetfotós mindennapjai

Időpont: 2017. december 4. (hétfő) - 18:30

Helyszín: Xiros, Georgikon „A” épület

Szemelvényként ajánljuk András Facebook oldalát, ahol sok fotója megtekinthető. Ezúttal a műhelybeszélgetésen konkrét kérdéseket lehet feltenni a szakmával kapcsolatban, és pár "bakit" is hallhatunk előadónktól.

https://www.facebook.com/WildlifephotoAKP/

Tanos Péter a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola környezet-tudományok tudományágában készített: „A Tisza vízrendszerét leíró fizikai, kémiai és biológiai adatsorok vizsgálata többváltozós és idősoros adatelemző módszerekkel” című doktori (PhD) értekezésének nyilvános vitájára, melynek

Időpontja: 2017. december 1. 12:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Anda Angéla egyetemi tanár, DSc, habil
Kovács József egyetemi docens, PhD, habil

A Szenátus Méray László Díj kitüntetésben részesíti az egyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban álló vagy az egyetemmel fennálló közalkalmazotti jogviszonyukat nyugdíjazás miatt megszüntető azon (volt) oktatóit, kutatóit, akik tevékenységük során az innováció és az egyetem fejlesztés területén az egyetem javára kifejtett kimagasló eredményt értek el és ezzel az intézmény jó hírnevét öregbítették. Rektor úr a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a haltenyésztés, akvakultúra és haltakarmányozás területein hazai és nemzetközi szinten is meghatároz munkássága elismeréseként Méray László Díjat adományozott Dr. Bercsényi Miklós nyugalmazott egyetemi tanár részére.

A Georgikon Kar Magyar Tudomány Ünnepe rendezvényén Dékán úr a tudományos diákköri tevékenység keretében elért kimagasló eredménye elismeréseként Duduk Vendel Díjat adott át Dr. Bódis Judit egyetemi docens részére.

A 2016. évi publikációs tevékenysége alapján az ÉV Fiatal Kutatója címet Nagy Róbertné Dr. Virág Eszter vehette át.

A Pannon Egyetem Georgikon Kar és a Bécsi Állatorvostudományi Egyetem együttműködésében megvalósuló CEPI projekt keretében 2017. december 1.-jén konferenciára kerül sor Bécsben, melynek témája a madárinfluenza és a pulykák fertőző vakbél- és májgyulladása.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Jelentkezni 2017. november 20-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. A résztvevők számára autóbuszt biztosítunk.

Keszthelyi Táj és Ember Klub

„Beszélgetések a tájról-emberről-természetrőlés kultúráról”

Előadó: HAVASI MÁTÉ ÉS MAGYARI MÁTÉ
Előadás címe: SZIGETÖKOLÓGIA TESTKÖZELBŐL - EXPEDÍCIÓ A KANÁRIK FÖLDJÉN

Időpont: 2017.11.13 - hétfő - 18:30 óra
Helyszín: XIROS, Keszthely, Georgikon "A"-épület

Az egyetemen tevékenykedők számára nem lesz idegen Havasi Máté a Kar Akvakultúra Csoportjának munkatársa, és Magyari Máté a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ökológiai szakreferense.

A Kanári-szigetek hallatán, legtöbbünkben turistaparadicsom képe sejlik fel. A szigetcsoport azonban számos biológiai és geológiai érdekességgel szolgál az arra nyitottak számára. Az előadásban szeretnénk megosztani áprilisi madarász kirándulásunk élményeit, valamint átfogó képet adni a szigetekről, szigetökológiai és szigetbiogeográfiai kitekintésekkel fűszerezve.

A SZEMELVÉNY ezúttal _A Természet Világa 2009/II. különszám_ának cikke, a _Darwini fajképződés és a modern ökológia_ lesz, mely a csatolmányoknál megtalálható.

A MŰHELYBESZÉLGETÉS során kibeszéljük az előadás kapcsán felmerült gondolatokat, előkerülnek még nem bemutatott fotók és kicsit személyesebb hangvételű történetek, élmények is elhangozhatnak.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Tisztelettel hívom és várom Önöket 2017. október 20-án (péntek) 12.00 órakor az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezendő kari megemlékezésre. A megemlékezés helyszín: "A" épület (12.00 órakor az "A" épületi emléktáblánál, majd 12.10 órakor az udvaron található kopjafánál.)

Fájdalommal tudatjuk, hogy Antalics Ferencné (sz. Farkas Margit) a Gazdasági Hivatal volt munkatársa 2017. október 13-án 79 éves korában elhunyt.

Temetésére 2017. október 27-én 13.00 órakor az Új köztemetőben kerül sor.

Az elhunytat a Pannon Egyetem saját halottjának tekinti.