SZEMÉLYI ADATLAP
Név: Dr. Wágner László
Születési év: 1957.
Elérhetőség:
ˇ E-mail: wagner@georgikon.hu
ˇ Tel./fax: 06-83-545-000, 06-83-545-143
Végzettség, szakképzettség: okleveles vegyészmérnök (1981. Veszrémi Vegyipari Egyetem), okleveles mérnök-tanár (2002. Szent István Egyetem Gödöllő)
Munkahely, munkakör: Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar Keszthely; Állattudományi és Állattenyésztéstani Tanszék, egyetemi docens
Tudományos fokozat: CSc (1998) mezőgazdasági tudomány
Oktatói tevékenység (oktatott tárgyak, oktatásban eltöltött idő):
Takarmányozástan, Takarmányozás technológiája, Keveréktakarmány gyártás, forgalmazás, Termékfeldolgozás, Élvezeti-élelmiszerek és adalékanyagok, Takarmányminősítés, Műszeres élelmiszeranalitika tantárgyak oktatása. Szakdolgozatok és TDK dolgozatok témavezetése nappali és posztgraduális szakokon. Oktatásban eltöltött idő: 20 év.
Szakmai, tudományos munkásság:
Aminosav analízis, élelmiszer és takarmány analitika.
Nappali szakdolgozatos hallgatóinak száma: 21; TDK országos fordulón részt vett hallgatók: 1; Publikációk száma:87; ebből referált folyóiratban: 18; kari jegyzetek (CD-ROM) száma: 1; citáció: 14, impakt faktor: 11,415.
10 legfontosabbnak tartott publikáció:
1. Bartos, Á., A. Bányai, L. Wágner, Á. Bokor, L. Pál, G. Tóth, and K. Dublecz, 2002: The effect of lysine and sulphuric amino acid content of grower and finisher diets on the performance and carcass composition of broiler chicks, Archiv für Geflügelkunde, 125. (IF: 0.374)
2. Dublecz, K., L. Wágner, Á. Bartos, L. Pál, G. Tóth, and A. Bányai, 2002: Effect of age of chicks and place of sampling on the amino acid digestibilities of soybean meal, Archiv für Geflügelkunde, 66. (IF: 0.374)
3. Pál, L., Á. Bartos, G. Tóth, K. Dublecz, and L. Wágner, 2004: Fatty acid profile of egg yolk and egg production hens fed diets differing in type and level of supplemental fats, Állattenyésztés és takarmányozás, 53. 1. 53-62.
4. Szöllőskei, G., L. Wágner, S. Németh, and F. Husvéth, 2005: In sacco studies of conjugated linoleic acid production from various oils in the rumen of sheep, Acta Veterinaria Hungarica 53 (4). pp. 411-423.
5. Husvéth F., G. Kovács, L. Wágner, and L. Pál, 2005: Effect of dietary conjugated linoleic acid on the fatty acid composition of egg yolk, liver and adipose tissue in laying hens, Arch. Geflügelk., 69 (5). S. 213-218. ISSN 0003-9098.
6. Kovács, G., J. Schmidt, F. Husvéth, K. Dublecz, L. Wágner, and E. Farkas-Zele, 2000: Effect of feed composition on cholesterol content of the table egg, Acta Alimentaria, Vol. 29(1). pp. 25-41. (IF: 0.246)
7. Husvéth, F., H. A. Manilla, T. Gaál, P. Vajdovich, N. Balogh, L. Wágner, I. Lóth, and K. Németh, 2000: Effects of saturated and unsaturated fats with vitamin E supplementation on the antioxidant status of broiler chicken tissues, Acta Veterinaria Hungarica, 48(1). pp. 69-79.
8. Csapó, J., J. Schmidt, Zs. Csapó-Kiss, G. Holló, I. Holló, L. Wágner, É. Cenkvári, É. Varga-Visi, G. Pohn, and G. Andrássy-Baka, 2001: A new method for the quantitative determination of protein of bacterial origin on the basis of D-aspartic acid and D-glutamic acid content, Acta Alimentaria, Vol. 30(1). pp. 37-52.
9. Pál, L., K. Dublecz, F. Husvéth, L. Wágner, Á. Bartos, and G. Kovács, 2002: Effect of dietary fats and vitamin E on fatty acid composition, vitamin A and E content and oxidative stability of egg yolk, Archiv für Geflügelkunde, 66(6). 251-257. (IF: 0.374)
10. Pál, L., R. Grossmann, K. Dublecz, F. Husvéth, L. Wágner, Á. Bartos, and G. Kovács, 2002: Effects of glucagon and insulin on plasma glucose, triglyceride, and triglycerine-rich lipoprotein concentrations in laying henns fed diets containing different types of fats, Poultry Science, 81. 1694-1702. (IF: 1.107)