Jogelőd: Üzemtani Tanszék
Megbízott tanszékvezető: Hegedűsné dr. Baranyai Nóra egyetemi docens
Cím: H-8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (83)-545-391, Fax: (83)545-143
Helye: A. épület

A Tanszék rövid bemutatása, története

A Georgikon utódaként 1906-ban létrehozott Gazdasági Akadémián az Üzemtani Tanszék Juhos Lajos akadémiai rendes tanár irányításával kezdte meg működését. Az üzemtan tárgy oktatása mellett a statisztika és a számviteltan oktatása is a Tanszék feladata volt. 1999. december 1-én a tanszék átszervezésével megalakult a Kar Vállalatökonómiai Intézete, amelynek keretei között az Üzemtani Tanszéken kívül további három önálló tanszék tevékenykedett. A 2000. évben – újabb átszervezés miatt – kettő oktatásszervezeti egységgel bővült az intézet, és neve Társadalom- és Gazdaságtudományi Intézet lett. A tanszék neve Vállalatökonómiai- és Vidékfejlesztési Tanszékre változott. A tanszék vezetője 1972-től Dr. Buzás Gyula egyetemi tanár, 2001. október 1-től Dr. Pupos Tibor egyetemi tanár.

A Tanszék oktatási tevékenységének bemutatása

A tanszék feladata a Vállalati gazdaságtan (Mezőgazdasági vállalatok és ágazatok gazdaságtana), a Humánerőforrás-gazdálkodás, a Nemzetközi és a Vállalati pénzügyek és több választható tárgy oktatása, valamint a hozzájuk kapcsolódó tudományos kutató és fejlesztő munka ellátása a graduális szakokon (FSZ, BSc, MSc). A tanszék a Pannon Egyetemen működő Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskoláján belül az Agrárökonómia oktatásában és kutatásában vesz részt.

A Tanszék kutatási profilja

Tanszékünkön az oktatói tevékenység mellett a kutatói munka is jelentős mértékben van jelen. Fontosnak tartjuk a 21. század új ismereteit nemcsak oktatni, hanem a kutatómunka révén tovább bővíteni is. A pályázati források folyamatos bevonásával a tanszék fejlesztése mellett az oktatói és kutatói munka is zavartalanul folyhat. Célunk a graduális és poszt- graduális képzésben részt vevő hallgatók tudományos munkásságának segítése, amivel bekapcsolódhatnak a tanszék és a hazai felsőoktatás ismeretanyagának bővítésébe. Célunk továbbá olyan hosszú távú kapcsolatok kiépítése hazai vállalatokkal, amelyek révén mindkét fél fejlesztheti tevékenységeit.

Főbb K+F témák

 • A családi gazdaságok helye az agrártermelés vállalati struktúrájában
 • A kritikus (fedezeti) hozam alakulása a hazai búza- és kukoricatermesztésben
 • A mező- és erdőgazdaság egy vállalaton belüli fejlesztésének kérdései
 • A vállalkozások finanszírozási rendszere vizsgálatának módszertani kérdései
 • A tejtermelés húsmarhatartással való felváltásának lehetőségei a kisüzemekben
 • A turizmus területi fejlesztése régiókban, megyékben, kistérségekben és településeken
 • Agrárfinanszírozás Magyarországon
 • Agrárvállalkozások pénzügyi elemzésének módszertani kérdései
 • Borszőlőtermesztés gazdaságossága a Balatoni Borrégióban
 • Forgótőke, nettó forgótőke és a likviditás kérdései
 • Precíziós növénytermesztési technológiák komplex ökonómiai vizsgálata

Tanszéki csoportok honlapjai

http://uzemtan.georgikon.hu

A Tanszék munkatársai:

Név Beosztás Telefon E-mail
Dr.habil Pupos Tibor egyetemi tanár 5373 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Brazsil József docens 5182 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hollósy Zsolt docens 5194 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Bali Lóránt adjunktus 5384 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Demeter Győző adjunktus 5345 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Zoltán adjunktus 5173 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Veszelka Mihály adjunktus 5155 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Németh Jánosné ügyviteli alkalmazott 5391 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gór Arnold tanársegéd 5299 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Győriné Kiss Erika tanársegéd 5138 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pintér Gábor adjunktus 5101 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Spilákné Kertész Márta tanársegéd 5298 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nagy Zita Barbara tanársegéd 5344 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Molnár Tibor PhD hallgató 5365  
Kiss Lívia Benita PhD hallgató 5365 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Képgaléria

Keresés

Bejelentkezés

Kapcsolat

logo.jpg

PE Georgikon 
Kar

8360, Keszthely
Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (+36)83/545-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS "A" épület:
46.765148,17.24021
GPS "D" épület:
46.749639,17.24051