A Pannon Egyetem Georgikon Kar és a Bécsi Állatorvostudományi Egyetem együttműködésében megvalósuló CEPI projekt keretében 2017. december 1.-jén konferenciára kerül sor Bécsben, melynek témája a madárinfluenza és a pulykák fertőző vakbél- és májgyulladása.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Jelentkezni 2017. november 20-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. A résztvevők számára autóbuszt biztosítunk.

Keszthelyi Táj és Ember Klub

„Beszélgetések a tájról-emberről-természetrőlés kultúráról”

Előadó: HAVASI MÁTÉ ÉS MAGYARI MÁTÉ
Előadás címe: SZIGETÖKOLÓGIA TESTKÖZELBŐL - EXPEDÍCIÓ A KANÁRIK FÖLDJÉN

Időpont: 2017.11.13 - hétfő - 18:30 óra
Helyszín: XIROS, Keszthely, Georgikon "A"-épület

Az egyetemen tevékenykedők számára nem lesz idegen Havasi Máté a Kar Akvakultúra Csoportjának munkatársa, és Magyari Máté a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ökológiai szakreferense.

A Kanári-szigetek hallatán, legtöbbünkben turistaparadicsom képe sejlik fel. A szigetcsoport azonban számos biológiai és geológiai érdekességgel szolgál az arra nyitottak számára. Az előadásban szeretnénk megosztani áprilisi madarász kirándulásunk élményeit, valamint átfogó képet adni a szigetekről, szigetökológiai és szigetbiogeográfiai kitekintésekkel fűszerezve.

A SZEMELVÉNY ezúttal _A Természet Világa 2009/II. különszám_ának cikke, a _Darwini fajképződés és a modern ökológia_ lesz, mely a csatolmányoknál megtalálható.

A MŰHELYBESZÉLGETÉS során kibeszéljük az előadás kapcsán felmerült gondolatokat, előkerülnek még nem bemutatott fotók és kicsit személyesebb hangvételű történetek, élmények is elhangozhatnak.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Tisztelettel hívom és várom Önöket 2017. október 20-án (péntek) 12.00 órakor az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezendő kari megemlékezésre. A megemlékezés helyszín: "A" épület (12.00 órakor az "A" épületi emléktáblánál, majd 12.10 órakor az udvaron található kopjafánál.)

Fájdalommal tudatjuk, hogy Antalics Ferencné (sz. Farkas Margit) a Gazdasági Hivatal volt munkatársa 2017. október 13-án 79 éves korában elhunyt.

Temetésére 2017. október 27-én 13.00 órakor az Új köztemetőben kerül sor.

Az elhunytat a Pannon Egyetem saját halottjának tekinti.

A Georgikon Kar 2017. november 8-án (szerda) 16.00 órai kezdettel tartja a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvényt, melyre tisztelettel hívjuk és várjuk Önöket.

Keszthelyi Táj és Ember Klub

tek erdely varazsa„Beszélgetések a tájról-emberről-természetrőlés kultúráról”

Előadó: Kocsy Gábor
Előadás címe: Erdély varázsa

Időpont: 2017.10.16 - hétfő - 18:30 óra
Helyszín: XIROS, Keszthely, Georgikon "A"-épület

Kocsy Gábor a MTA ATK Mezőgazdasági Intézetének tudományos kutatója. Hosszú évek óta járja Erdélyt, készít fényképeket és saját fotóalbumát mutatja be. A könyv vásárlási lehetősége az előadás után 6500 Ft-ért.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pannon Egyetem Georgikon Kar Növénytudományi és Biotechnológiai Tanszékének oktatói és hallgatói alkotóközössége (Dr. Alföldi Zoltán és Dr. Bódis Judit egyetemi docensek, valamint Szabó Éva és Búzás Előd egyetemi hallgatók) a Tempus Közalapítvány "A Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj" pályázaton "A hallgatók képzésfejlesztésbe, tanulásszervezésbe való bevonásának innovatív módszerei" kategóriában "Kiváló gyakorlati díj" elismerő oklevélben részesült. A díj átadására 2017. október 10-én került sor.

Tempus negyen

A pályamű címe: A fenntarthatósági kompetenciafejlesztés integrált módszere a Georgikonon.

Gratulálunk az elismeréshez!

A Pannon Egyetem Georgikon Kara pályázatot hirdet hallgatói ösztöndíj elnyerésére.

A Pannon Egyetem Georgikon Kar közreműködésével 2017. október 26-án Országos Húsmarhatenyésztési Tanácskozásra kerül sor.

Helyszín: PE Georgikon Kar Keszthely, Festetics út 7. „D” épület

A Pannon Egyetem Georgikon Kara 2017. szeptember 28-29-én rendezi az LIX. Georgikon Napok nemzetközi tudományos konferenciát.

Az LIX. Georgikon Napok témája:
A múlt mérföldkövei és a jövő kihívásai ~ 220 éves a Georgikon ~

Várunk minden érdeklődőt a plenáris ülésre és a szekcióülésekre!

Részletes program megtekinthető: http://napok.georgikon.hu/ oldalon.

Keszthelyi Táj és Ember Klub

tek konyv 0925„Beszélgetések a tájról-emberről-természetrőlés kultúráról”

Sok szeretettel várunk mindenkit a tanév első Táj és Ember Klubjára!

Előadó: Dr. Hajdu Zsanett etnobotanikus
Előadás címe: Hogyan kutassunk a föld túloldalán?

Időpont: 2017.09.25 - hétfő - 18:00 óra
Helyszín: XIROS, Keszthely, Georgikon "A"-épület

Az előadás után műhelybeszélgetésen lehet részt venni, jöjjön mindenki, akit komolyabban érdekel a téma, vagy kötetlenül beszélgetne előadónkkal. Feltétele a szemelvényből szabadon választott 5 oldal elolvasása, mely ez alkalommal Zsani diplomamunkája.

Az előadást követően az előadó új könyve A trópusok ajándékai - Szenvedélyes kutatóutam igaz története Bolívia indiánjai között 2800 Ft-ért megvásárolható és dedikáltatható.

Az előadás a Georgikon Alapítvány segítségével valósul meg.

Minden érdeklődőt várunk szeretettel!Képgaléria

Keresés

Bejelentkezés

Kapcsolat

logo.jpg

PE Georgikon 
Kar

8360, Keszthely
Deák Ferenc u. 16.
Tel.: (+36)83/545-000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

GPS "A" épület:
46.765148,17.24021
GPS "D" épület:
46.749639,17.24051